Hadi Ramazan Pidesi yapalım. Paylaş Yazan:AdonisPosted atEylül 02, 2010 Geleneksel ramazan pidesi.. her razaman fırınlardan aldıgınız ramazan pidesini evhanımların tarifiyle daha lezzetli şekilde yapalım.. Malzemeler: 4 Su bardağı beyaz un 3 çorba çaşığı kepekli un 1, 5 su bardağı ılık süt 1, 5 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 paket ınstant kuru hamur mayası(yaş mayada olabilir) Üzerine sürmek için: 1 Yumurta sarısı yarım çay bardağı süt 2 çorba kaşığı sıvı yağ Üzerine ekmek için: Çörek otu ve susam Tepsiye ve kenarlarına ekmek için bolca kepek Kepek, pidenin en önemli malzemesi. Yapılışı:Unumuzu, mayamızı, tuz ve şekerimizi derince bir kaba alıp karıştıralım(birlikte elerseniz daha güzel olur).Ortasını havuz gibi açalım ılık sütümüzü ortaya dökelim ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.yaklaşık 5 dakika kadar güzelce yoğuralım.yoğrulan hamurumuzun üzerine nemli bir bezle ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. 1 saat'lik sürenin sonunda, hamurumuz iki-üç misli kabarmış olacak.Bu aşamada, bir tahta kaşık yardımı ile, hamurumuzun nazikçe gazını alalım.Ancak çok bastırmadan haifiçe lamaya özen gösterelim.Ardından pide hamurumuza şekil verebilmek için, önceden hazırladığımız sütlü, sıv yağlı ve ılık sütlü karışımı ellerimizi batırıyoruz. Pide hamurumuzu fırın tepsine bıraz yağlayıp sonrasında bolca kepekli unl serpiştiriyoruz( ben beyaz un sürdüm bolcana )Pidemize süre süre şekil veriyoruz.Pide hamurunu elimizle sağa sola doğru hafifçe, nazikçe bastırarak genişletiyoruz.Ancak çok fazla değil düzleşmiş ve genişlemiş olmalı, fazla değil. Ardından şekil verdiğimiz hamurun üzerine gelecek şekilde üst harcından bolca sürüyoruz, bol bol her yerine gelecek şekilde bu şekilde 1 saat bekletiyoruz. ve daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece ısıtılmış fırınımızın orta bölümüne yerleştirelim.yaklaşık 20-25 dakika'da üzeri nar gibi kızarana dek pişirelim. Yorumlar EmotionsCopy and paste emojis inside comment box
Yorumlar