Basit Buzdolabı Yapalım
Yaz günlerinde buz dolabı ihtiyacımız yılın diğer mevsimlerine göre çok daha fazla artıyor. Sıcaklar yüzünden ekmeklerimizi bile buzdolabına koyuyoruz ki sıcakta küflenmesinler. Ancak koyduğumnuz bunca eşyadan sonra buzdolabımız dolunca ne yapacağız.
burada basit bir yöntemle meyvelerinizi ya da hemen içmeyi düşünmediğiniz meyve suyu meşrubatlarınızı belli bir sıcaktlıkta saklayıp bozulmaslarına engelleyebilirsiniz.
Yabancı dilde yayın yapan instructables.com da yayınlanan orjinal fikirde sıcaklıkla dolab içindeki ısının birbirine geçmesi engelleniyor aynı zamanda basit bir şekilde soğutma yapılır.
Nasıl yapılır:
Malzemeler: 1 adet büyük saksı bir adet büyük saksının altına girebilecek kadar küçük saksı. Kum, havlu.
Yapımı:
Öncelikle saksınız delikse bu delikleri kapatın ancak suyun sıması için delik bırakmayı unutmayın. eğer saksınız da küçük delik varsa bunu kapatmaya lüzum yok.
Büyük saksının tabanına kum atın bunun miktarını iki saksının içerisinde kum olduğunda aynı boyda olacak şekilde olmasına yetecek kadar hesaplayın.tabana kum u yaydıktan sonra küçük saksıyı koyun. İki saksı arasına kum doldurun.
Arkasından kumu biraz ıslatın çok ıslatmak gereksiz su kumda durmayacaktır.
SAksının içine yiyecekleri koyun ardından havluyu ıslatıp üstüne koyun.
Eğer yaptığınız dolap gölge de kalırsa sıcaklığını korur ancak güneşe çıkarırsanız. Saksının içindeki sıcaklık ıslak havlu kurumaya başladıkça azalacaktır.
ya ben nasıl yapıldığını öğrenmek istiyodum ama bu saçma sapan bısı