Kaymak Kavurma - Dartı



Genellikle ekşimeye başlamış kaymaklar tereyağına çevrilir böylece daha uzun süre yenilebilir ancak farklı ve güzel bir tat elde etmek istiyorsanız bu sefer kaymağı kavuralım.
Kaymakları bir tencereye atın orta ateşte pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun (Yaklaşık 30dk.)
Sonra soğutup buz dolabına koyabilirsiniz.
Özellikle enfes aromasıyla insanı alıp götüren bir lezzet bunu bilmenizde fayda var dolayısıyla lezzeti size kilo olarak döner.
Makarnalarda, şehriyede (erişte), ekmeğin üstüne, diğer tüm yemeklerde yağ olarak kullanabilirsiniz.
Kaymakla tereyağı lezzeti arasında özellikle eriştede ağzınıza gelen erişteyle birlikte süt,kaymak lezzeti doruk yapan enfes bir şey.
En iyi yapıldığı kaymak sütün üstünden toplanan kaymaklarla oluyor yoksa köy kaymağı o da yoksa krem kaymaklarla da denebilirsiniz.
Not : Resim çekmek nasip olmadığı için evde3velet adlı siteden aldım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder