Kuymak Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
100 gr. Trabzon tereyağı
150 gr. Trabzon İmansız peynir
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞ TARİFİ
Tereyağını bir tencereye koyun. Tereyağını eritin. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kasıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
meleklermekani.com
bittikten sonra beğenmezseniz bana getirin ben beğenirim :)
Trabzon peyniri ve tereyağı olması şart mı acaba
farklı peynirlerde olabilir ama yağı ve sertliği işinizi zora sokabilir o yüzden yağlı ve yumuşak köy peyniri ile deneyin