22 Temmuz 2012 Pazar

Kuymak Nasıl Yapılır?



MALZEMELER
 1 su bardağı mısır unu
 100 gr. Trabzon tereyağı
 150 gr. Trabzon İmansız peynir
 1 su bardağı sıcak su


 YAPILIŞ TARİFİ
 Tereyağını bir tencereye koyun. Tereyağını eritin. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kasıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın.
meleklermekani.com

Tepkiler:

2 yorum :

  1. bittikten sonra beğenmezseniz bana getirin ben beğenirim :)

    YanıtlaSil
  2. Trabzon peyniri ve tereyağı olması şart mı acaba

    YanıtlaSil