Çekirdek Yapalim



Kuruyemişçilerden aldığımız ayçiçek çekirdeklerini bahçemize diktiğimiz ayçiçieklerden aldığımız tohumlarla evimizde yapabiliriz.
Öncelikle ayçiçek tohumlarmızı olgunlaştıktan sonra biraz bekletelim bu sayede tohumlar kurur. Kuruyan ayçiçek tohumlarını hafif ıslatalım bir tepsiye tohumları yayıp üstüne tuz ekelim ancak tuz kaya tuzu diye bilinen kalın tuz olsun. Tuz ile çekirdek bulamaç gibi olsun zaten kalın tuz hemen erimez ancak çok sulu olursa tuz dayanamaz. Tuz ile bulamaç gibi olan çekirdekleri alıp fırına atalım 10-15 dk. kadar sürede hazır oluyor ancak sıcaklığa göre daha hızlı da olabilir açıp kontrol ederseniz iyi olur.
Fırından çıkan çekirdekler ile tuz birbirine yapışmış olacaktır tuzun fazla olması tadını almasına yardımcı olur. Zaten çekirdekten tuz kolayca çıkar o yüzden tuzun içinde kaybolacak şekilde kadar bile tuzlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Tuzun erimesimi yoksa üzerinde durmasımı lazım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uz bulamaç halinde olmalı eritmeden çok kuru kalmayacak şekilde çekirdeğe yapışmalı ve canlı kalmalı

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil