Tatil nasıl yapılır

Tatil nasıl yapılır

Kadinlaricin.net sitesinde Tatil nasıl yapılır baslikli sayfadasiniz.Bu sayfada Tatil nasıl yapılır ile ilgili yazi bulunmaktadir.

Tatil nasıl yapılır ,resim ,resimleri




Ben tatil yapmayı sırt üstü yatmak, boş gezenin boş kalfası gibi dolanmak şeklinde düşünmedim hiç. Kimileri dinlenmek kavramından bunu anlıyor. Tatil için nereye gittimse yanıma beni zahmete sokacak, yoracak şeyleri almaktan geri durmadım. Hiçbir şey götürmesem, hafakanlarımı, vesveselerimi götürdüm.
Tasasızları gördükçe tasalandım. Kahkahaları işittikçe ağlayasım geldi. Sereserpe derin derin uyuyanları gördükçe uykularım kaçtı.
Elimde değil ne yapayım, huyum bu. Kurt tahtayı nasıl kemirirse bende de öyle durmayan, uyumayan bir yan var. Yapılacak işlerimin sonu durağı yok. Bitecek olsa bitiyor diye telaşlanıp yenisini ortaya çıkarmaya çalışıyorum.

Siz de öyle misiniz? Nedenlerinizi niçinlerinizi, cümle olmazlarınızı ve açmazlarınızı taşır mısınız güzelim dinlencenize? Hadi bir gün, bilemediniz iki gün diyelim, ayaklarınızı uzattınız, sırtınızı güneşe verdiniz, gerindiniz, esnediniz, kahvaltı sofrasını yarım saatten iki buçuk saate çıkardınız, öğle ve ikindi uykularına yani güzellik uykularına yattınız.. Ya sonrası?
Üçüncü gün kendinizi bir kafesin içinde bulmaz mısınız? Öyle aylak aylak dolaşmanın, sırt üstü yatmanın vicdan azabı gibi size battığını hissetmez misiniz? Evet, vicdan azabı... Bende öyle oluyor; verilecek hesabım varmış, görevlerimi yerine getirmemiş gibi sıkıntılı huzursuz dolanıp duruyorum.
Galiba rahatlık dokunuyor bana. Bakıyorum insanlar tavla oynuyorlar, esneye gerine oturuyor, güneşin altında upuzun yatıyorlar, hem de saatlerce. Sonra denize giriyor, denizden çıkıp yine yatıyorlar. Zamanları öylesine bol ki cömertçe harcıyorlar. Acaba herkesin dilindeki “stres atmak” bu mudur?
Bir süre sonra “Yahu nedir bu halimiz? Yararlı bir şeyler yapalım bari.” demezler mi?
“Eee? Nasıl dinleneceğiz peki? Uyku uyuma, güneşlenme, öyle tatil olur mu canım?” diyenler olabilir. Ben kendi bakışımı dile getirmeye çalışıyorum. Huyum böyle ne yapayım, tatile de çıksam ne uyku tutuyor gözümü, ne de öyle “sefam olsun!” deyip ayaklarımı uzatabiliyorum...
Bu bendeki de tuhaflık değil mi canım, otururken bile bir haber beklercesine sırtımı bir yere dayayamıyorum. Klinik bir durum belki... Diken üstünde yaşamaktır adı bunun... Peki ne olacak benim bu halim? Oysa ki çok sakin görünüşlü bir insanımdır. Şimdi de güya tatildeyim; eski bir dolabı kazıyıp cilaya hazırlıyorum... Sonra oturup roman yazıyorum, daha olmadı, çiçeklerin diplerini çapalıyor, tere batmış halde bu sıcakta ot ayıklıyorum...
Bence tatil yeni insanlar tanımak, yeni şeyler öğrenmek içindir. Gittiğiniz yeri coğrafyasıyla, tarihiyle insanlarıyla sanatıyla tanımak, resimler çekmek, defter tutmak, dost olmak yapacağınız işlere yeni malzemeler bulmak ve tabii beğendiğiniz lokantalarda yemek yemek, doğayla iç içe olmak, spor yapmak, kaybedilmiş herşeyi yeni baştan tanımak... Otları, böcekleri, çiçekleri, kıyıları, taşları, kayaları, yıldızları, güneşi, ayı, bulutları, yağmurları, dalgaları...
Bütün bunları uygulayabiliyorsanız, gerçekten tatildesiniz demektir. Yok değilse o zaman halk deyimiyle ense yapıyorsunuz, demektir.
Tatilde spor
Her gün bir saat egzersiz
Tatildesiniz. Hem güzel güzel yiyecekler ilginizi çekiyor, hem de formunuzu korumak istiyorsunuz. Keyifle yapabileceğiniz bir spor: Eğer her gün bir saatinizi suyun içinde yapabileceğiniz egzersizlere ayırırsanız, kaslarınızı çalıştırmak, siluetinizi güzelleştirmek, bacaklarınızı daha hareketli kılabilmek için ideal birşey yapmış olursunuz. Su içinde 20 kadar mineral tuz bulunuyor, derideki küçük noktalardan vücudumuza sızabilecek olan bu maddeler oldukça yararlı. Bu işlemi gerçekleştirmek içinse kendinizi dalgalara bırakın, yeter.
SU JİMNASTİĞİ
Süre: 15 dakika
Harcanan kalori: 100/200
Su jimnastiğini yapabileceğiniz en ideal yer havuz, ama kolay egzersizleri denizde de yapabilirsiniz. İlk başlarda ileriye ve geriye doğru yumuşak koşu hareketleriyle kaslarınızı ısıtın. Baldırlarınızı çalıştırmak için bacaklarınızı yana doğru kaldırın. Daha sonra arkaya doğru itin. Bacaklarınızı arkaya doğru ittiğinizde kalça kaslarınızı çalıştırmış olacaksınız. Bu arada ellerinizi göğsünüzün üzerinde tutmalısınız. Her egzersizi 20 ya da 30 kere tekrarlamalı ve her seri arasında bir iki dakikalık dinlenme molaları vermelisiniz.
YÜZME
Süre: 20 dakika
Harcanan kalori: 150/200
Yüzmek vücudunuzun tüm kaslarının çalışmasını sağlayacaktır. Ayrıca nefes yollarınız ve eklemleriniz için de ideal. Yüzerken hareketleri doğru yapmalısınız, gücünüzü fazla harcayarak rahatsız olmamalısınız. Serbest stilde yüzerken kollarınız sudan çıktığında dar açı oluşturmalı. Ancak bu şekilde üst taraftaki kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Kurbağalama yüzmeyi tercih edenler ise hareketleri arasında koordinasyonu sağlayabilmeliler. Her beş dakikada bir stilinizi değiştirin.
YÜRÜYÜŞ
Süre: 30 dakika
Harcanan kalori: 130/150
Dolaşımı hızlandırmanın, dolayısıyla selülitten kurtulmanın yollarından biri. Bacaklarınızdaki çoğu kas için yararlı bir hareket. Bileklerinize kadar suyun içinde olmanızda ise çok yarar var. Adımlarınız tempolu ve düzenli, adımlarınız arasındaki aralık da eşit olmalı. Yürürken ilk olarak topuğunuzu, daha sonra ayağınızın ortasını, en son olarak da parmak uçlarınızı yere basmalısınız. İlk adımlar zor olsa da yürüdükçe alışacaksınız.
Tatilde de kitap okuyun
Uzun bir senenin en keyifli günleri olarak iple çekilen tatillerin, sadece dinlenme ve eğlenme dönemi değil, aynı zamanda bol bol kitap okuyarak, bilgi ve kültür dağarcığının artırılması için de en iyi fırsat olarak görmek gerekiyor.
Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu, yaptığı açıklamada, “ülkemizde okuma alışkanlığının ilk eğitimden yüksek eğitime kadar verilmek istenen, ancak bir türlü başarılamayan bir konu” olduğunu, hepsinden üzücüsü ise, kitabın toplum olarak sevilmediğini söyledi. Bunun en önemli sebebinin eğitim sürecinde, “hayatta kullanılmayan, kuru ve gereksiz bilgiler” verilmesinin olduğunu belirten Prof. Dr. Türkoğlu, “Ülkemizde okuma oranı oldukça düşük. Bunun en önemli göstergesi de yeni bir kitabın ortalama 3 bin adet basılıyor olmasıdır” dedi.

Turistleri örnek alın
Okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla başta “okuma kampanyası” olmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Adil Türkoğlu, şunları kaydetti: “Tatiller, kitap okumak için değerlendirilecek en önemli dönemlerdir. Ülkemize gelen turistler sadece gezmekle, denize girmek ve eğlenmekle kalmıyor, bu süreç içinde tarihi, turistik ve bulundukları mekanlarla ilgili sürekli olarak bilgi topluyorlar, kitaplar okuyorlar. Çünkü onlar yeni dünyaları keşfetmek için kitap okumak gerektiğini biliyorlar. Onları örnek alın, otelde, yazlıkta, deniz kıyısında, seyahat ederken kitap okuyun, bilgi ve kültür dağarcığınızı genişletin. Tatilde boş zamanlarınızı değerlendirirken fazla yormayan, eğlenceli ve merak ettiğiniz, önceden bilmediğiniz konuları içeren kitapları tercih edin.”

Otellere kütüphane
Olayları ve konuları sebebini bilmeden, irdelemeden ve kulaktan dolma bilgilerle tartıştığımızı, bundan dolayı kitap okuma alışkanlığının gelişmediğini ifade eden Prof. Dr. Türkoğlu, otellerde, tatil köylerinde, yazlıklarda kitap okuma köşelerinin oluşturulmasını ve teşvik edilmesini tavsiye etti.
Tatilde ne okumalı?
İlkeli, kaliteli ve seviyeli bir yayıncılık anlayışıyla dikkat çeken Eğitim Bilim dergisi, hayatın içinden özenle seçilmiş konuları en ilgi çekici boyutlarla okuyucularına sunmayı sürdürüyor. Birçok kişinin tatile çıkacağı yaz aylarında “Tatilde ne okusam?” diye düşünenlerin işini kolaylaştırmak için dergide birçok ünlü yazardan tavsiye istenmiş. Bu tavsiyeler, özellikle okuma serüveninin başında olanlara yararlı oluyor. Konuyla ilgili olarak Ayla Ağabegüm, Ahmet Turan Alkan, Alev Alatlı, Mustafa Armağan, Vehbi Vakkasoğlu ve Mustafa Miyasoğlu’nun ilk on kitap teklifi dikkat çekici. Eğitim sisteminin hayata yeterince iyi hazırlayamadığı gençler, öğrenim döneminden sonra en çok iş bulup bulamayacakları konusunda endişeleniyorlar. ÖSS sonuçlarının beklendiği şu günlerde, Eğitim Bilim dergisinin temmuz sayısında, gelecekte gözde olacak meslekler ve kişiliğe uygun meslek seçmenin püf noktaları geniş bir dosya halinde inceleniyor. “Geleceğin Meslekleri ve Meslek Seçimi” başlığıyla verilen dosyaya Gürcan Dağdaş, Durmuş Hocaoğlu, Adil Maviş, Osman Özsoy, Reha Oğuz Türkkan gibi isimler destek sağlıyor. Dergide ayrıca, Ahmet Turan Alkan’ın “Yaz Tatilini Evde Geçirmenin Püf Noktaları”, Muhammed Koçak’ın “Öğrenciler Tatili Nasıl Değerlendirmeli?”, Şakir Kocabaş’ın “Bilgi Nasıl Kazanılır?”, Özcan Ünlü’nün “Hollywood Birleşik Devletleri” ve Mustafa Miyasoğlu’nun “Bize Özgü Romanın Peşindeyim” başlıklı yazıları dikkat çekiyor.
Şimdi dinlenme zamanı

Bütün bir yıl işti, güçtü derken yoğun bir tempoyla çalıştınız ve çok yoruldunuz öyle değil mi? Canınız şöyle güzel bir tatil mi istiyor? Üstelik insan, tatili ne kadar özlediğini, yazın daha iyi anlıyor.
Çünkü böyle zamanlarda tepedeki pırıl pırıl güneş, masmavi deniz ve tatile çıkan insanlarla, boşalan caddeler isteğimizi daha da kabartır.
Bu nedenle şu günler yorgun bedenlerin dinlenmesi için en uygun zamandır. Siz de ne yapıp edip kendinize bir dinlenme zamanı ayarlayın.
Sakın hemen, “nerde, zaman mı var? İmkân mı var?” gibi mazaretler sıralamayın. Unutmayın ki tatil demek, şehir değiştirmek ya da büyük masraflara girerek tatil köylerini doldurmak değildir. Gerçek tatil “içinde bulunduğunuz ruh halinden çıkarak, bedenen ve zihnen dinlenmektir.” Yönetim uzmanlarından Peter Drucker’in araştırmalarına göre, “Genelimiz yılboyunca işte yaklaşık 2 bin 100 saat zaman harcıyoruz. Bunun en az üçte biri kadar tatil yapamayanlarımızın işveriminde ise % 35 oranında bir düşüş yaşanıyor.” Bu oran, hiç de küçümsenecek bir miktar değil.
Tatile çıkarken
*İmkanınız varsa şehir değiştirin. Eğer yoksa arkadaşlarınızla günübirlik gezilere çıkabilir, yaşadığınız şehrin arasokaklarını, tarihi yerlerini gezebilirsiniz.
* Tatilde mutlaka göl, nehir, deniz gibi suyla buluşabileceğiniz yerlere gidin, oralarda piknikler düzenleyin. Su insanı dinlendirir.
*Tatilde sorumluluklarınızı unutun. O andaki işinizin zihninizi dinlendirmek olduğunu unutmayın. Bedensel yorgunluk çabuk geçer, önemli olan zihinsel olarak dinlenmektir.
*Gençlik kamplarını, turları araştırın. Böylece hem bütçeniz fazla zorlanmaz hem de yeni dostlar edinebilirsiniz.
Tatilde
* Kahvaltınıza özen gösterin: Yıl boyunca çok zaman geçiştirilen kahvaltılar aslında güne enerjik, zinde başlamanızı sağlar.
*Spor yapın: Düzenli spor kalbinizi güçlendirir, sağlığınızı korur ve mutluluk verip, sizi rahatlatır.
* Alkol, sigara çay-kahve gibi uyarıcı maddelerden uzak durun: Bunlar çok tüketildiği takdirde keyif vermekten çıkıp sağlığınızı bozar, yorgunluğunuzu artırır.
* Beslenmenize dikkat edin: Çok fazla tatlıdan uzak durun. Meyve ve sebzeyi bolca tüketin. Makarna, pirinç, mercimek gibi enerji veren besinlerden de belli ölçülerde alın.
*Uykuyu ihmal etmeyin: Nasıl olsa tatildeyim” diye çok geç saatlerde yatmayın. Aksi halde hem bedenen hem de ruhen yorulursunuz. Az uyumak kadar, çok uyumak da sağlıklı değildir.
Zihninizi rahatlatın
Her gün beş dakikanızı zihninizi rahatlatacak, gevşeme egzersizlerine ayırın. Örneğin sırt üstü yatın. Ayak, bacak ve karın bölgesi üzerinde yoğunlaşın. Sonra kendinizi rahat bırakın. Gevşeyin ve hiçbir şey düşünmeyin.
. Tatil nasıl yapılır hakkinda aciklamalar Tatil nasıl yapılır konusunda bilgiler

Yorumlar

Archive

Labels

2 yumurta 3d Gözlük Yapalım 9 volt pil nasıl yapılır 98 cesit misir patlatmak abajur acı aereo ağ kablosu ağ kablosu bağlama teknikleri. ağ kablosu hazırlama resimli anlatım ağaç ahmet ahorro akdem akne akvaryum yap resimli alan bulma alan hesaplama alkol alpullu altın yatırımı nasıl yapılır altına nasıl yatırım yapılır altına yatırım yapılmalı mı angus araba kullanma teknikleri araç park etme arsa alanı nasıl hesaplanır arsa emsal hesabı arsa ev hesaplama arsa kat hesaplama arsa tarla yeri arsa tarla yeri bulma arsama ne kadar ev yapabilirim arsamı mütahitte versem arsanızı bulun arsaya ev yapmak atatürk Atölye avion avión avize avize yapımı ayakkabı ayakkabı bağlama teknikleri ayçiçöiek çekirdeği nasıl yapılır bakım balon banyo basit buzdolabı yapımı basit motor araç yap mıknatıs Basit motor yapımı bayanlara araç kullanma teknikler bayat bayat ekmek baykal bayram bebek nasıl yapılır Beceri biber turşusu bileklik yapımı bilgiler bilişim bitki boğa boyama boyun browser nedir buzdolabı nasıl yapılır buzlu çay buzlu çay yapımı buzlu çay yapmak Büro Malzemesi cd cep cep kitabı ceviz chrome alternatif chrome browser chrome sık ziyaret edilenleri düzenlemek chromium coca cola cola turka coolnovo crack nasıl yapılır Crack Nasıl Yapılır? çay çay yapmak çaykur didi çaykurun çayları çekirdek nasıl yapılır çeyreğe yatırım çeyrek altın yatırım çıkması muhtemel güncel bilgiler Çig Köfte Nasıl Yapılır çorba çöpü değerlendir damacan lamba yapma dart nasil oynanir dart nasil yapilir dart panosu yapimi defne turşu dekorasyon demli.net cay demli tea deneme deodorant derya derya baykal devlet memurluğu dinomo Diş macunu ile far temizle doner yap tavuk dövme duvar lambası duvar lambası yap hadi düğün pastası düğün pastası nasıl yapılır Dünya'nın En İyi Kağıt Uçağı Nasıl Yapılır? (Videolu Anlatım) Eğlence einsparung ekmek ekpss el işi elektirk motoru elektrik elektronik Elektroskop emsal değer hesaplama en çok ziyaret edilenler silindi en hızlı internet en iyi browser en iyi tarayıcı ev evde sofralık zeytin yapımı evde zeytin evveliyat fabrikalar facebook facebook video facebook video indirme fan far temizleme farlarınız karardı mı fiash disk ile windows kurma film film yapalım flas bellek msdos olusturma flash disk msdos Flieger gemi şişe gemlik Geri Dönüştür google chrome sık ziyaret edilenler nasıl düzenlenir google chrome tarayıcı google earth ile alan hesaplama gs yandex gül güllac güncel güncel bilgiler güncel bilgiler pdf güzellik hadi hadi köfte yapalım hadi kutu yapalım hadi yapalım hadi yuzelim hangi çay daha iyi hard disk bölme parcalama hastalık haşlama havali Hayatı Kolaylaştırın hızlı tarayıcı Hobi Hobiler ice tea nasıl yapılır ice tea yapımı icetea içecek iklim inek islam iyi bir çay için izle kablo bağlama kabuklu kaçık kağıt kağıt kutu Kağıt nasıl yapılır kağıt uçak video kağıttan kutu çeşitleri kağıttan uçak yapma kahve ile hava tahmini kaktüs kaktüs yetiştirme kamera karton katlama kavurma kaymak kavurma kaynak kitap kaynatma Kepek Kepekten kızartma kitabı kolay alan hesaplama kolay elektrik araçları kolonya kolye korku korna köfte çeşitleri köfte nasıl yapılır köpeğimi nasıl eğitmeliyim köpek eğitimi nasıl köpek nasıl eğitilir köpekte eğitim nasıl olmalı kpss kpss 2014 güncel bilgiler kpss 2016 kpss 2017 kpss cepte kpss deneme kpss ders notları kpss güncel bilgiler kpss güncel bilgiler pdf kpss hazırlan kpss kitapları kpss lisans kpss ortaöğretim kpss önlisans kpss tarih kpss2016 kravat bağlayalım hadi kravat video indir krema Krep kullanışlı bilgiler kurban kurdela kurdele Kurtulurum ? kuru ekmek Kuruyemiş kuruyemiş nasıl yapılır kutu kutu çeşitleri kutu nasıl yapılır kutu yapımı kuymak nasıl yapılır lamba yapalım lamba yapımı Lambalar Lehim lipton lipton ilk hasat lys tarih makas maket gemi makyaj nasıl yapılır malzeme mandal tabanca maranki mask maske Mercimek köftesi nasıl yapılır metacafe mevlana mıhlama nasıl yapılır mısır mısır patlatmak mobilya Moda model model gemi moral movie maker muhlama nasıl yapılır mum mutfak mütahit müteahhit müzik Nasıl Nasıl Kullanılır? nasıl trafikte araba kullanılır nasıl yapalım kağıttan kutu nasıl yapılır nasil daha iyi çay nasil yuzme ogrenelir nasil yuzulur Ne İşe Yarar Nedir Nedir ? nerelerde yuzulur Network ( Ag ) Kurulumu – Bilgisayarlari Birbirine Baglama – CAT5 KABLO SIRALAMASI neye yatırım yapılmalı noix obje oktayusta yemek tarifleri origami orlon osym Otomobil otomobil far temizleme otomobil kullanılıken dikkat edilmesi gerekenler öğrenci yemeği önlisans ördek örgü örgü modelleri örme.örenbayan öss sorubankası össs kitapları papara parfüm Parfüm nasıl yapılır parsel bulma pdf Peçeteden Gül Nasıl Yapılır? peeling pepsi perk chrome tarayıcı perk nedir pet şişe pilav pilav çeşitleri pilav nasıl yapılır pipet plane planör plastik bıcak kolye yapımı popcorn cook book possession pratik profiterol programsız disk bölme provident radyasyon radyasyon emici radyasyona karşı kaktüs ramazan ramazan pidesi ramazan pidesi video ramazan yatgin rap rc cola resimli yemek resimli yemek tarifleri romantik tatil sabun sele sevenup sıcaklarda yiyecekleri koruma sık ziyaret edilenler silindi chrome sinema site sitil sivilce siyah leke Slayt Nasıl Yapılır? sofralık zeytin Sönmeyen mum yapalım… su superbird şarap şarap nasıl yapılır şişeleri atmayın t-shirt dolar para kagıt yap tarayıcı tarayıcılar indirin tarif tarih tarla alan hesaplama tarla bulma tarla hesaplama tasarruf Tatil Teknoloji tema temizleme tereyağı lezzet tetenoz Torch torrnet tulumba tulumba tatlısı Tulumba Tatlısı nasıl yapılır? turşu nasıl kurulur turşu nasıl yapılır turşu suyu turşu tarifi turşu tarifleri turşu yapımı tuzlu çekirdek nasıl yapılır türbin türibin Twitter Nedir uçak uçuk usb USB bellek ile MS-DOS boot diski oluşturmak usb flash windows 7 kurma usb msdos usb windows kurulum utorrent ayar utorrnet hızlı indirme uzmantv ücretsiz ücretsiz e kitap üretme vantilatör ve video video nasıl yapılır visne suyu hosaf walnut windows 7 disk bölme yağ yandex yandex google tarayıcı yap yapalım Yapılır Yapılır? yapımı yapıştırıcı Yaşam yelpaze yelpaze nasıl yapılır yemek yemek nasıl yapılır yemek tarifleri resımlı Yemekler yemiş yeni tarayıcı ygs ygs ders notları ygs lys youtube yök yuzme ogrenelim yüz yüz maskesi zaıyflama zeytin zincir ziraat zurna αεροπλάνο авиационный владение

İletişim Formu

Gönder