Kaymak Kavurma - Dartı



Genellikle ekşimeye başlamış kaymaklar tereyağına çevrilir böylece daha uzun süre yenilebilir ancak farklı ve güzel bir tat elde etmek istiyorsanız bu sefer kaymağı kavuralım.
Kaymakları bir tencereye atın orta ateşte pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun (Yaklaşık 30dk.)
Sonra soğutup buz dolabına koyabilirsiniz.
Özellikle enfes aromasıyla insanı alıp götüren bir lezzet bunu bilmenizde fayda var dolayısıyla lezzeti size kilo olarak döner.
Makarnalarda, şehriyede (erişte), ekmeğin üstüne, diğer tüm yemeklerde yağ olarak kullanabilirsiniz.
Kaymakla tereyağı lezzeti arasında özellikle eriştede ağzınıza gelen erişteyle birlikte süt,kaymak lezzeti doruk yapan enfes bir şey.
En iyi yapıldığı kaymak sütün üstünden toplanan kaymaklarla oluyor yoksa köy kaymağı o da yoksa krem kaymaklarla da denebilirsiniz.
Not : Resim çekmek nasip olmadığı için evde3velet adlı siteden aldım.

Damak Tadına Uygun Çay Nasıl Demlenir?

Daha önce şu yazımızda [Çay Demle] çayın nasıl demleneceğini ve iyi bir dem için neler yapılması gerektiğini yazmıştık. Şimdi ise damak tadına uygun çay demlemekten bahsedeceğiz böylece zevkinize uygun çayı daha kolay demleyeceksiniz.
Çay firmalarının farklı isimlerle benzer ürünleri piyasaya sürmelerinden dolayı burada size çaykur ve lipton çay çeşitlerinin isimlerinden örneklendireceğim.

En çok tükettiğimiz çay Türkler olarak siyah çay bunlar içinde Liptonun Doğu Karadeniz ve Çaykur Karadeniz çayı diğer markalar da benzer isimler kullanmakta. Karadenizin doğusunda bol yağış alan bölgelerin kaliteli çayı. Bu çaylar yumuşak içimlik ve hafif aroması olan çaylardan. Türk insanının genel çay damak tadını yansıtan özellikte olan çaylar bunlar özelikle fiyatlarının alınabilirlikteki etkisi de büyük.