Pilav Nasıl Yapılır?

İç Pilav tarifi
İç Pilav 

Malzemeler  400 gr Pirinç
100 gr margarin
40 gr Çam fıstığı
50 gr Soğan
200 gr Kuzu ciğeri
2 bardak Et suyu
1 çorba kaşığı-2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 tatlı kaşığı Yenibahar
40 gr Kuşüzümü
1 demet Dereotu

Yemeğin Tarifi  
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Bu arada soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edip, bekletin. Dereotunu ince kıyın.



Kuşüzümleri şişince ki bu yaklaşık 15 dakika sürer süzüp, bir kenarda saklayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup, üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

İlk olarak iç pilavın harcını hazırlayın. Bunun için küçük bir tencerede yağın dörtte birini orta ateşte eritin. Yağ kızınca fıstığı ilave edin. Bir kevgirle birkaç kez karıştırıp, birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, öldürün. Soğan pembeleşip fıstık sararmaya başlayınca kuzu ciğerini katın. 3-4 dakika, yine sık sık karıştırarak, pişirin. Et suyu, kalan 2 tatlı kaşığı tuz, biber, yenibahar ve kuşüzümünü koyun. Tenceredeki malzemeyi bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden alın.

Orta boy bir tencerede kalan 75 gram yağı, harlı ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, suyu iyice süzülmüş pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Küçük tenceredeki malzemeyi ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın. Pirinci 18 20 dakika, suyunu iyice çekinceye kaçlar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, iç pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. İç pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin. 
Acem Pilavı 

Acem Pilavı tarifi Malzemeler  250 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz



Yemeğin Tarifi   Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin.

Tencereye margarin koyup kuzu kuşbaşı etleri ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ekleyin. Bu arada kavurmaya devam etmelisiniz. 2 bardak su koyduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Havucu kibrit şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve 15 dakika daha pişirin.

Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyup su kaynayınca pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın. 








Güveç Pilavı 

Güveç Pilavı tarifi Malzemeler  2 su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemeğin Tarifi   Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın.

1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın.

Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.









Lüfer Pilavı 

Lüfer Pilavı tarifi Malzemeler  4 adet orta boy Lüfer balığı
1 çorba kaşığı - 2 tatlı kaşığı Tuz
400 gr Pirinç
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tarçın
2 bardak Su




Yemeğin Tarifi   Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın.

Bu arada balıkları temizleyin. Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın. Galsemalarını da temizleyin. Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın. Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin. Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın. Kabın üzerini bir kapakla örtün. Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin. Kapağı kapatın. Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin. 









Perde Pilavı 

Perde Pilavı tarifi Malzemeler  4 su bardağı pirinç
1 adet bütün tavuk
1,5 su bardağı badem
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber

Hamuru için;
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 çay fincanı su
Tuz


Yemeğin Tarifi   Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin. Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 bardak su eklemesiyle 30 dakika haşlayın. Süzüp, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin. Bademlerin üzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın. Ocaktan aldıktan sonra bol suda yıkayın. Kabuklarını soyun, pilavın dışını süslemek için yarısını ayırın. Şimdi hamuru hazırlayın. Unun ortasını havuz gibi açın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın. Yumurtaları içine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun. Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin. Eğer perde pilavı için özel tencereniz varsa onu, yoksa altı yuvarlak dönen bakır bir tencerenin içini tereyağıyla sıvayın. Tencereyi 15 dakika kadar buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin. Tencereyi dolaptan çıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak biçimde aralıklı olarak içine yapıştırın. Hamuru kalınca ve yuvarlak bir biçimde açın. Büyüklüğü tencereden dışarıya 10?ar santimetre taşacak kadar olsun. Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin. Suda beklemekte olan pirinci süzün, hafifçe yıkayıp tekrar süzün. Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte ayrı bir kapta pembeleştirin. Pirinçleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun. Tavuk etlerini içine karıştırın. üzerine tavuk suyunu koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çeker çekmez ateşten alın. Demlenmesini beklerseniz pilav bir kez de fırında pişeceğinden hamur olur. 15 dakika kadar pilavı ılınması için bekletin. Daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin. Kenardan sarkan hamurları içeriye doğru katlayarak, üzerini tamamen kapatın. Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, üzerine dökün ve fırında 45 dakika kadar pişirin. Ters çevirerek ve dilimleyerek servis yapın. Ancak pilavın şıklığının görünmesi için masaya bütün olarak getirin.








 Ayvalı Pilav 

Ayvalı Pilav tarifi Malzemeler  2 adet ayva
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz





Yemeğin Tarifi   Pirinci ılık tuzlu suda bekletin.

Ayvaları küp şeklinde doğrayıp kararmaması için limon suyunda bekletin.

Tencerede margarini eritin, pirinç ve ayvaları koyup 10 dakika kavurun. Pirinçler berraklaşınca tuz ve 2 bardak sıcak su koyun. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.











 
Mısırlı Pilav 

Mısırlı Pilav tarifi Malzemeler  2 Su Bardağı Pirinç
4 Bardak Et Suyu
2 Su Bardağı Mısır Konservesi
1 Kahve Fincanı Soya Yağı
Yeterince Tuz ve Karabiber






Yemeğin Tarifi   Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.

4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.









Erişte Pilavı 

Erişte Pilavı tarifi Malzemeler  2 su bardağı fırınlanmış erişte
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz






Yemeğin Tarifi   Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.







Susamlı Pilav 

Susamlı Pilav tarifi Malzemeler  3 su bardağı pirinç
6 çorba kaşığı susam
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kesme şeker
Yeteri kadar tuz






Yemeğin Tarifi   Pirinci 1 saat tuzlu sıcak suda bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.

Tereyağını tencereye koyup içine susamları ilave edin. Susamlar kızarana kadar kavurun. Susamlar kızardıktan sonra et suyunu ilave edin.

Bu karışım kaynayınca içine tuzu, şekeri ve pirinci ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Susamlı pilavınız servise hazırdır.











Uludağ Pilavı 

Uludağ Pilavı tarifi Malzemeler  3 su bardağı pirinç
100 gr tereyağı
2 su bardağı kestane
2 adet kesme şeker
1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
1 çorba kaşığı kusu üzüm
1 adet havuç
1 adet portakal
1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
tuz



Yemeğin Tarifi   3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.

Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. 









Baklalı Pilav 

Baklalı Pilav tarifi Malzemeler  2 su bardağı pirinç
2 su bardağı taze iç bakla
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz





Yemeğin Tarifi   Pirinç ılık, tuzlu suda beklerken, iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Baklaların zarlarını soyun. Tencerede tereyağını eritin. Pirinci saydamlaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve süzdüğünüz bakla suyundan 3 su bardağı ekleyerek pişirin. Baklaları ve kıyılmış dereotunu karıştırarak ateşten alın. 10 dakika dinlendirip, servis yapın.



















Pirinç Pilavı 

Pirinç Pilavı tarifi Malzemeler  2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz






Yemeğin Tarifi   Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.









 
Sebzeli Pilav 

Sebzeli Pilav tarifi Malzemeler  3 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır (konserve)
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber





Yemeğin Tarifi   Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.



Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.








Pembeli Pilav 

Pembeli Pilav tarifi Malzemeler  4 adet pancar
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz





Yemeğin Tarifi   Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Pancarların kabuğunu soyup yıkayın. Tencereye kesmeşeker, sirke ve 2 bardak su koyup pancarları 20 dakika kaynatın. Pancar suyunu dökmemelisiniz. Pancarları küp şeklinde doğrayıp bu suda bekletin.

Tencerede tereyağını eritin, pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun. Beklettiğiniz pancarları suyuyla birlikte pirince ilave edin. 1 bardak su ve tuz koyup pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 15 dakika dinlendirip servis yapın. 










Bademli Pilav 

Bademli Pilav tarifi Malzemeler  500 gr. Pirinç
50 gr. Yeşil Fıstık
120 gr. Sıvı yağ
1 yemek kaşığı Margarin
4 bardak Tavuk suyu (veya su)
100 gr. Tavuk eti (haşlanmış)
50 gr. Badem






Yemeğin Tarifi  
Pirinci ılık tuzlu su içine koyarak 2 saat kadar ıslatınız. Badem ve yeşil fıstığı kaynar suda 10 dakika kadar tutup kabuklarını çıkarınız. Bir tavaya 1 kaşık margarin koyup kızdırınız. Tavuk parçalarını ince ince doğrayıp içine atınız. Fıstık ve bademi de içine koyup bir dakika kavurunuz. Pilavın yağını tencerede kızdırınız. Pirinci iyice süzerek içine atıp 1-2 dakika kavurunuz. Üzerine tavuk suyu veya içme suyunu kaynar olarak döküp 15 dakika pişiriniz. Sonra ateşten alıp karıştırmadan 20 dakika dinlendiriniz. Bademli karışımı üzerine döküp servis yapınız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Havuçlu Pilav 

Havuçlu Pilav tarifi Malzemeler  2 adet Havuç
1 çay kaşığı Tuz
2 bardak Pirinç
1 adet Tavuk Bulyon
100 gr Tereyağı
1 adet Kesme şeker



Yemeğin Tarifi  
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nohutlu Pilav 

Nohutlu Pilav tarifi Malzemeler  1 su bardağı Nohut
2 su bardağı Pirinç
4 su bardağı Su
1 paket Tavuk suyu tableti
100 gr. Tereyağ




Yemeğin Tarifi  
Nohutlar iyice haşlanır. 4 bardak suya tereyağ, tavuk suyu tableti ve köri karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinç ilave edilir. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra kapağın altına bir kağıt havlu koyularak pilav 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mantarlı Pilav 

Mantarlı Pilav tarifi Malzemeler  2 su bardağı pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Garnitür için;
2 su bardağı kültür mantarı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz



Yemeğin Tarifi   Pirinci ılık tuzlu suda 20dakika bekletip süzün.

Bir tencerede tavuk suyunu içine tuzunu katarak kaynatın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinci ekleyin ve tahta kaşıkla hafifçe karıştırarak pirinci kavurun. Kaynayan tavuk suyundan ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte (pilav ayarı) üzeri göz göz oluncaya dek pişirin.

Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kuru soğanı ve sarmısakları zeytinyağında kavurun. Mantarları 5 dakika tavayı sallayarak kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip, ateşten alın. Pilavın yanında garnitür olarak servis yapın. 








Safranlı Pilav 

Safranlı Pilav tarifi Malzemeler  2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz, karabiber




Yemeğin Tarifi   Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın.

Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fıstıklı Pilav 

Fıstıklı Pilav tarifi Malzemeler  2 Çorba kaşığı Tereyağı
2 Su bardağı Pirinç
3 Çorba kaşığı Dolmalık fıstık
3 Çorba kaşığı Kuş üzümü
2 Çorba kaşığı AtepFıstığı
4 Su bardağı Su (sıcak)
1 Adet Soğan
1 Adet Tavuksuyu Tableti
Yarım demet Maydanoz
1 Çay kaşığı Yenibahar
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Kırmızı pulbiber
Tuz


Yemeğin Tarifi  
Tencereye tereyağını alıp, eritin. Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin. Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin. 1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin. Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın.
 
 
 
 
 
 
 
 

Meyhane Pilavı 

Meyhane Pilavı tarifi Malzemeler  1/2 kg. Bulgur
2 çorba kaşığı Margarin
2 çorba kaşığı Sade yağ
3 bardak Et suyu (veya su)
2 adet Soğan
2 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
Tuz


Yemeğin Tarifi  
Bir tencereye sade yağ ve margarin koyun. Çok küçük kıyılmış soğan ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra ayıklanmış, yıkanmış, süzülmüş bulgur katılıp sekiz on dakika daha kavurun. Üzerine kabukları çıkmış ay gibi doğranmış domates, et suyu ve tuz koyup karıştırıp kapağını kapayın ve pişmeye bırakın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydonozu serpip dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
 
 
 
 
 
İstanbul Pilavı 

İstanbul Pilavı tarifi Malzemeler  2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz


Yemeğin Tarifi   2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.

Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin.

Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın. 










Domatesli Pilav 

Domatesli Pilav tarifi Malzemeler  400 gr Pirinç
100 gr margarin
200 gr Domates
1 çorba kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu






Yemeğin Tarifi   Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca domatesleri ilave edin. Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Et suyunu katın. Bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.

Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin . 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bezelyeli Pilav 

Bezelyeli Pilav tarifi Malzemeler  2 su bardağı Pirinç
1 Çay kaşığı Karbonat
2 Çorba kaşığı Margarin
Yarım kilo Bezelye
1 Çorba kaşığı Sıvı yağ
1 Adet Soğan
6 su bardağı Su (kaynar)
Tuz


Yemeğin Tarifi  
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın. 3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin. Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın. 5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün. Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin. Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin. Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Patlıcanlı Pilav 

Patlıcanlı Pilav tarifi Malzemeler  5 yemek kaşığı margarin
100 gr tel şehriye
500 gr yağsız kuzu veya dana eti
1 baş soğan
3 adet patlıcan
500 gr pirinç
1,5 kase et suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi   Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun. Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın. Hafif kızartın.

Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın.

Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın. Derince bir kaseye streç kağıt yayın. Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun. Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun. Sonra patlıcan et koyun. Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın. 5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın. 








Ciğerli İç Pilav 

Ciğerli İç Pilav tarifi Malzemeler  500 gr kuzu ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
3-4 adet tane karabiber
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi   Bir tencerede tereyağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.











Ebegümeci Pilavı 

Ebegümeci Pilavı tarifi Malzemeler  2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 demet ebegümeci
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber




Yemeğin Tarifi   Ebegümecinin sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını bol suyun içine koyun ve bekletin.

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın tereyağında pembeleşince suda bekleyen ebegümeçlerini atıp 3-4 dakika kavurun, bulguru ilave ederek 5 dakika kavurun sonra tuz, karabiber ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.










Hamsi Ditmeli Pilav 

Hamsi Ditmeli Pilav tarifi Malzemeler  1 kg. hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 su bardağı brokoli
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz



Yemeğin Tarifi   Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın. Yıkayıp tuzlayın. Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın.

Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün.

Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun. Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun. İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun. Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın. 2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın. 
 
 
 
 
 
  Sebzeli Çin Pilavı 

Sebzeli Çin Pilavı tarifi Malzemeler  2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü)
5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sirke

Sebze harcı için;
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
3 yemek kaşığı soya sosu





Yemeğin Tarifi   Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.

Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Uzunlamasına 0, 5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.

Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.

Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.

Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.

Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun. 
 
 
 
 
 
 
Tel Şehriyeli Pilav 

Tel Şehriyeli Pilav tarifi Malzemeler  1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz




Yemeğin Tarifi  
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
 

Yorumlar

Archive

Labels

2 yumurta 3d Gözlük Yapalım 9 volt pil nasıl yapılır 98 cesit misir patlatmak abajur acı aereo ağ kablosu ağ kablosu bağlama teknikleri. ağ kablosu hazırlama resimli anlatım ağaç ahmet ahorro akdem akne akvaryum yap resimli alan bulma alan hesaplama alkol alpullu altın yatırımı nasıl yapılır altına nasıl yatırım yapılır altına yatırım yapılmalı mı angus araba kullanma teknikleri araç park etme arsa alanı nasıl hesaplanır arsa emsal hesabı arsa ev hesaplama arsa kat hesaplama arsa tarla yeri arsa tarla yeri bulma arsama ne kadar ev yapabilirim arsamı mütahitte versem arsanızı bulun arsaya ev yapmak atatürk Atölye avion avión avize avize yapımı ayakkabı ayakkabı bağlama teknikleri ayçiçöiek çekirdeği nasıl yapılır bakım balon banyo basit buzdolabı yapımı basit motor araç yap mıknatıs Basit motor yapımı bayanlara araç kullanma teknikler bayat bayat ekmek baykal bayram bebek nasıl yapılır Beceri biber turşusu bileklik yapımı bilgiler bilişim bitki boğa boyama boyun browser nedir buzdolabı nasıl yapılır buzlu çay buzlu çay yapımı buzlu çay yapmak Büro Malzemesi cd cep cep kitabı ceviz chrome alternatif chrome browser chrome sık ziyaret edilenleri düzenlemek chromium coca cola cola turka coolnovo crack nasıl yapılır Crack Nasıl Yapılır? çay çay yapmak çaykur didi çaykurun çayları çekirdek nasıl yapılır çeyreğe yatırım çeyrek altın yatırım çıkması muhtemel güncel bilgiler Çig Köfte Nasıl Yapılır çorba çöpü değerlendir damacan lamba yapma dart nasil oynanir dart nasil yapilir dart panosu yapimi defne turşu dekorasyon demli.net cay demli tea deneme deodorant derya derya baykal devlet memurluğu dinomo Diş macunu ile far temizle doner yap tavuk dövme duvar lambası duvar lambası yap hadi düğün pastası düğün pastası nasıl yapılır Dünya'nın En İyi Kağıt Uçağı Nasıl Yapılır? (Videolu Anlatım) Eğlence einsparung ekmek ekpss el işi elektirk motoru elektrik elektronik Elektroskop emsal değer hesaplama en çok ziyaret edilenler silindi en hızlı internet en iyi browser en iyi tarayıcı ev evde sofralık zeytin yapımı evde zeytin evveliyat fabrikalar facebook facebook video facebook video indirme fan far temizleme farlarınız karardı mı fiash disk ile windows kurma film film yapalım flas bellek msdos olusturma flash disk msdos Flieger gemi şişe gemlik Geri Dönüştür google chrome sık ziyaret edilenler nasıl düzenlenir google chrome tarayıcı google earth ile alan hesaplama gs yandex gül güllac güncel güncel bilgiler güncel bilgiler pdf güzellik hadi hadi köfte yapalım hadi kutu yapalım hadi yapalım hadi yuzelim hangi çay daha iyi hard disk bölme parcalama hastalık haşlama havali Hayatı Kolaylaştırın hızlı tarayıcı Hobi Hobiler ice tea nasıl yapılır ice tea yapımı icetea içecek iklim inek islam iyi bir çay için izle kablo bağlama kabuklu kaçık kağıt kağıt kutu Kağıt nasıl yapılır kağıt uçak video kağıttan kutu çeşitleri kağıttan uçak yapma kahve ile hava tahmini kaktüs kaktüs yetiştirme kamera karton katlama kavurma kaymak kavurma kaynak kitap kaynatma Kepek Kepekten kızartma kitabı kolay alan hesaplama kolay elektrik araçları kolonya kolye korku korna köfte çeşitleri köfte nasıl yapılır köpeğimi nasıl eğitmeliyim köpek eğitimi nasıl köpek nasıl eğitilir köpekte eğitim nasıl olmalı kpss kpss 2014 güncel bilgiler kpss 2016 kpss 2017 kpss cepte kpss deneme kpss ders notları kpss güncel bilgiler kpss güncel bilgiler pdf kpss hazırlan kpss kitapları kpss lisans kpss ortaöğretim kpss önlisans kpss tarih kpss2016 kravat bağlayalım hadi kravat video indir krema Krep kullanışlı bilgiler kurban kurdela kurdele Kurtulurum ? kuru ekmek Kuruyemiş kuruyemiş nasıl yapılır kutu kutu çeşitleri kutu nasıl yapılır kutu yapımı kuymak nasıl yapılır lamba yapalım lamba yapımı Lambalar Lehim lipton lipton ilk hasat lys tarih makas maket gemi makyaj nasıl yapılır malzeme mandal tabanca maranki mask maske Mercimek köftesi nasıl yapılır metacafe mevlana mıhlama nasıl yapılır mısır mısır patlatmak mobilya Moda model model gemi moral movie maker muhlama nasıl yapılır mum mutfak mütahit müteahhit müzik Nasıl Nasıl Kullanılır? nasıl trafikte araba kullanılır nasıl yapalım kağıttan kutu nasıl yapılır nasil daha iyi çay nasil yuzme ogrenelir nasil yuzulur Ne İşe Yarar Nedir Nedir ? nerelerde yuzulur Network ( Ag ) Kurulumu – Bilgisayarlari Birbirine Baglama – CAT5 KABLO SIRALAMASI neye yatırım yapılmalı noix obje oktayusta yemek tarifleri origami orlon osym Otomobil otomobil far temizleme otomobil kullanılıken dikkat edilmesi gerekenler öğrenci yemeği önlisans ördek örgü örgü modelleri örme.örenbayan öss sorubankası össs kitapları papara parfüm Parfüm nasıl yapılır parsel bulma pdf Peçeteden Gül Nasıl Yapılır? peeling pepsi perk chrome tarayıcı perk nedir pet şişe pilav pilav çeşitleri pilav nasıl yapılır pipet plane planör plastik bıcak kolye yapımı popcorn cook book possession pratik profiterol programsız disk bölme provident radyasyon radyasyon emici radyasyona karşı kaktüs ramazan ramazan pidesi ramazan pidesi video ramazan yatgin rap rc cola resimli yemek resimli yemek tarifleri romantik tatil sabun sele sevenup sıcaklarda yiyecekleri koruma sık ziyaret edilenler silindi chrome sinema site sitil sivilce siyah leke Slayt Nasıl Yapılır? sofralık zeytin Sönmeyen mum yapalım… su superbird şarap şarap nasıl yapılır şişeleri atmayın t-shirt dolar para kagıt yap tarayıcı tarayıcılar indirin tarif tarih tarla alan hesaplama tarla bulma tarla hesaplama tasarruf Tatil Teknoloji tema temizleme tereyağı lezzet tetenoz Torch torrnet tulumba tulumba tatlısı Tulumba Tatlısı nasıl yapılır? turşu nasıl kurulur turşu nasıl yapılır turşu suyu turşu tarifi turşu tarifleri turşu yapımı tuzlu çekirdek nasıl yapılır türbin türibin Twitter Nedir uçak uçuk usb USB bellek ile MS-DOS boot diski oluşturmak usb flash windows 7 kurma usb msdos usb windows kurulum utorrent ayar utorrnet hızlı indirme uzmantv ücretsiz ücretsiz e kitap üretme vantilatör ve video video nasıl yapılır visne suyu hosaf walnut windows 7 disk bölme yağ yandex yandex google tarayıcı yap yapalım Yapılır Yapılır? yapımı yapıştırıcı Yaşam yelpaze yelpaze nasıl yapılır yemek yemek nasıl yapılır yemek tarifleri resımlı Yemekler yemiş yeni tarayıcı ygs ygs ders notları ygs lys youtube yök yuzme ogrenelim yüz yüz maskesi zaıyflama zeytin zincir ziraat zurna αεροπλάνο авиационный владение

İletişim Formu

Gönder