Hadi turşu yapalım..

TURŞU TARİFLERİ

LAHANA TURŞUSU
Lahana Tursusu, Lahana Tursusu Tarifi, Tursu Tarifleri, Tursu TarifiMalzemeler
1 adet orta büyüklükte lahana
1 kilo sirke
10 dis sarmısak
Yeteri kadar tuz

LAHANA TURŞUSU TARİFİ
Tursu için küçük, sıkı kelle yapan beyaz
lahanalar kullanılır. Önce lahananın dış yapraklarını temizleyiniz. Lahananın dip tarafını oyup koçanını çıkarınız. Dörde bölünüz. Bir bıçakla kıyınız. Büyükçe bir tepsiye kıydığınız lahanaları boşaltıp bol tuz ile ovunuz. Tuzlayıp iyice ovduğunuz lahanaları tepsinin ortasına toplayınız. Üzerine bir tahta veya küçük bir tepsi yerleştiriniz, tepsinin de üzerine herhangi bir ağırlık koyup (Mesela su dolu bir tencere.) 6-7 saat bekletiniz. Bu işlemi akşamdan yaparsanız sabaha hazır olur Sarmısakları ayıklayıp, bir havanda tuzla dövünüz. Sirkeyle dövülmüş sarmısağı karıştırıp tursu
yapacağınız zamana kadar bekletiniz. Lahanaları silkeleyip turşu kabına veya cam kavanoza yerleştiriniz. İyice bastırmak için bir ağırlık, en iyisi su dolu bir naylon torbayla bastırınız. Hazırladığınız tuzlu sirkeyi üzerine dökünüz. Lahanaların üstünü kapatacak kadar su ilave ediniz. 10 gün içinde, zaman zaman suyunu savurduğunuz, turşunuz hazır olur. Turşuyu

Maket Gemi Yapımı-Model Gemi Yapımı

Model gemi yapımı için bir çok profesyonel araç gereç ve bunları yapabilmek için uzun bir zamana ihtiyacınız olacaktır o yüzden biz burada maket gemilerin projeleri parçalarının yapımı gibi ayrıntılarını değil geminin yapım aşamasındaki püf noktalarını gösteren resimleri yayımlıyoruz

Bayat ekmekle ne yapılır-Papara Yapalım Hadi

MALZEMELER :

Bir baş soğan
750 gr bayat ekmek
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
250 gr margarin
Bir yemek kaşığı salça

Hadi Avize Yapalım

Kurdeleden Avize Yapimi




Temini:

Asetat saten kurdele - 1 "geniş (Saten asetat şerit en zanaat mağazalarda veya çiçekçi de mevcuttur. Genellikle çok 100 metre bir cıvata satılan ucuz's.

Hadi Mısır Haşlayalım



Mısır Nasıl Haşlanır-Hadi yap

Mısır haşlarken
Evde haşladığınız mısırların daha lezzetli olması için, kaynatırken tencereye 1 çay kaşığı toz şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra, mısırları kaynattığınız tencereye koyarsanız çok daha değişik bir tat elde etmiş olursunuz.

Hadi Ramazan Pidesi yapalım.

Geleneksel ramazan pidesi.. her razaman fırınlardan aldıgınız ramazan pidesini evhanımların tarifiyle daha lezzetli şekilde yapalım..




Malzemeler:
4 Su bardağı beyaz un
3 çorba çaşığı kepekli un
1, 5 su bardağı ılık süt
1, 5 tatlı kaşığı tuz