Tulumba Tatlısı nasıl yapılır?
Ramazanda sofralarımızdan tatlılar eksik olmuyor. Şerbetli tatlılar daha bir gözdemiz oluyor hele tulumba tatlısı hemen hemen her sofrayı tatlandırıyor.
Bende sizlere evde yapabileceğiniz bir tarif vermeyi..
düşündüm umarım iyi etmişimdir Biz tadını çok beğeniyoruz inanın dışardan aldığınız tulumba tatlısının lezzetinde denemenizi öneriiyorum.
Bende sizlere evde yapabileceğiniz bir tarif vermeyi..
düşündüm umarım iyi etmişimdir Biz tadını çok beğeniyoruz inanın dışardan aldığınız tulumba tatlısının lezzetinde denemenizi öneriiyorum.
Malzemeler:
• 150 gr margarin
• 2 su bardağı su
• 1 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
• 4 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı irmik
• 1 kaşık şeker,1 tutam tuz
Şerbeti için:
• 750 gr şeker
• 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu
Yaplışı: önce bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz şerbetimiz kıvamını alınca içine limonumuzu sıkıp soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye 150r margarinimizi ve 1,5 su bardağı suyumuzu, şekerimizi ve tuzumuzu koyup ocakta kaynatıyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırarak hamurumuzu elde ediyoruz ocakta 10-15 dakika pişirip ocaktan alıp irmiğimizi ilave edip hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz soğuyunca yumurtalarımızı kırıp karıştırıyoruz yalnız yumurtaları kırdıktan sonra hamurun kıvamı dağınık bir hamur halini alıyor 10 dakika kadar çırpmaya devam ettiğinizde hamurunuz kıvamını alacaktır. Daha sonra hamurumuzu varsa tulumba tatlısı kalıbına doldurun bende yoktu ben kremşanti sıkma kalıbımı kullandım ucuna tırtıklı uç takmayı unutmayın.Derin bir tencere yada tavaya bolca sıvı yağ koyup içine küçük boyda hamurları sıkıp pembeleşene kadar kızartın.Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine alıp fazla bekletmeden servis tabağına alın.İsterseniz kaymakla servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not:önemli nokta yağın soğuk olması gerekiyor.
Yorumlar