Güllaç nasıl yapılır?
Güllaç nasıl yapılır?
Ramazan ayının gözde tatlısı güllaç farklı şekillerde yapılabilse de, klasik güllaç her damak zevkine uygun olur.Hazırlaması oldukça basit olan bu geleneksel tatlının içine koyduğunuz malzemeyi tercihinize göre azaltıp artırabilirsiniz.
Gül suyu klasik güllaca oldukça yakışan bir şerbettir. Ayrıca tatlınızın üzerine ceviz yerine hindistan cevizi veya fındık koyabilirsiniz.
Yaz aylarında ise dondurma veya kaymak güllaçla birlikte oldukça lezzetli olacaktır.
Malzemeler
- 4 yaprak güllaç
- 1 litre süt
- 1 bardak şeker
- 200 gr ceviz içi
- 1 paket vanilya
- Gül suyu
- güllaç yapraklarını dizmeden önce sütü ateşe koyun.
- Süt ılınınca vanilya ve şeker ekleyin.
- Kaynayan sütü ateşten alın ve ılınmasını bekleyin.
- Bir tepsiye güllacı serin.
- Üzerinde süt gezdirin ve ceviz serpin.
- Tüm güllaç yapraklarını aynı şekilde üst üste koyun.
- Güllacınızı 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
- Güllacı mutlaka soğuk servis edin.
Yorumlar