köfte nasıl yapılır?
Izgara Köfte
Malzemeler
1 dilim kepek ekmeği
100 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz, karabiber
Sebze Haşlaması İçin;
1 adet kabak
4 adet karnabahar çiçeği
1 adet kırmızı çuşka biber (közlenmiş)
4-5 dal dereotu
Yemeğin Tarifi
Malzemeler
1 dilim kepek ekmeği
100 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz, karabiber
Sebze Haşlaması İçin;
1 adet kabak
4 adet karnabahar çiçeği
1 adet kırmızı çuşka biber (közlenmiş)
4-5 dal dereotu
Yemeğin Tarifi
Ekmeği, kıymayı, kuru soğanı, maydanozu, suyu, kimyonu, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi blendere atıp, iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak, köfteleri biçimlendirin. Izgarada ya da yağsız tavada pişirin.
1 adet kabağı temizleyip, az tuzlu suda haşlayın. İnce kıyılmış dereotuyla karıştırın. Karnabaharları haşlayın.
Haşlanmış sebzelerle köfteyi tabağa koyun. Közlenmiş kırmızı biberle süsleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
1 adet kabağı temizleyip, az tuzlu suda haşlayın. İnce kıyılmış dereotuyla karıştırın. Karnabaharları haşlayın.
Haşlanmış sebzelerle köfteyi tabağa koyun. Közlenmiş kırmızı biberle süsleyin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Yorumlar